Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Крути педалі наскільки дали: у Верховній Раді запропонували в’язням видобувати електроенергію

Цьогорічна зима в Україні може бути ще важчою, ніж тогорічна. Спеціалісти прогнозують можливі відключення електроенергії до 10 годин на добу. Щоби розв’язати цю проблему пропонують різні шляхи. 

Як повідомляє Інформатор Народний депутат України Сергій Гривко запропонував для цього велогенараційні установки та силу українських ув’язнених.

Як пише він у Facebook: “В п’ятницю був зареєстрований один із моїх креативних законопроєктів під номером 10057.

Його концептуальна суть проста. Мотивувати 50 тисяч в’язнів генерувати електроенергію через велогенараційні установки. Якщо впродовж місяця вони будуть виконувати норми визначені Міністерством Юстиції, то термін ув’язнення зменшиться на 3 дні, але не більше 10 місяців в рік.

Тобто за рік в’язень може зменшити на 30 днів термін ув’язнення. Що вплине прямо на економію щодо його утримання – приблизно до 8% (до 200 млн в грн).

Цим законопроєктом показую альтернативні можливості для наповнення енергетичної системи, які можливо імплементувати в активний спорт, спортивні зали та інші структури. Було б круто побачити тренажерний зал, який генерує електроенергію”.

Чи втілиться у життя ця дійсно незвична ідея, вирішать депутати.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні розширили програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні та про те, чому у Кривому Розі зникає електроенергія

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору