Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Росіяни назвали атаку ЗСУ по російським кораблям тероризмом: чи так це

Щоденно війська рф тероризують Україну повітряними атаками, від яких гине мирне населення, у тому числі діти, руйнуються житлові будинки та мирні об’єкти критичної інфраструктури. При цьому атаки ЗСУ на кораблі Чорноморського флоту в Криму вони називають тероризмом. Чи так це?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, кремлівські ЗМІ пишуть, що удар по Севморзаводу в Криму – злочин терористів, спрямований проти мирних людей.

Але насправді 13 вересня Повітряні сили ЗСУ завдали удару по десантному кораблю «мінськ» та підводному човну «ростов-на-дону».

Пошкодження та знищення російських військових кораблів – це не тероризм, а самозахист. Адже ці кораблі окупанти використовують для ракетних атак на мирне населення України та обʼєкти критичної інфраструктури, наголосили фахівці проєкту StopFake.

Це підтверджує і міжнародне право – відповідно до 51 статті статуту ООН про право на самооборону Україна, відбиваючи російську агресію, може легально завдавати ударів по російських військових об’єктах в окупованому Криму.

Подібною брехнею росіяни вкотре намагаються перекласти відповідальність за агресію на жертву, але даремно. Саме росію, а не Україну, Європарламент оголосив державою-спонсором тероризму.

Раніше Інформатор писав про те, що українці використали російський пропагандистський ролик проти самих росіян та про те, що ФСБ росії готує нові фейки відносно українських державних діячів.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору