Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Наймасштабніша ворожа атака на багатоповерхівку у Львові: відомо про 4-х загиблих

Цієї ночі о 02:06 у Львові почалася повітряна тривога. Згодом у місті пролунала серія вибухів. Уламки ракети влучили у багатоквартирний будинок – зруйновано 3 та 4 поверхи.  

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що рятувальники дістали з-під завалів трьох загиблих. Також відомо, про щонайменше вісьмох травмованих. У багатоповерхівці пошкоджено близько 60 квартир та 50 авто. Згодом стало відомо ще про одного загиблого та одного постраждалого – рятувальні роботи продовжуються.

“Стрийська вулиця буде перекрита поки надзвичайники не розберуть завалів і не витягнуть усіх загиблих”, – заявив мер Львова.

На місці працюють пожежники, медики, фахівці ДСНС. Людям надають всю необхідну допомогу.

Станом на 05:41 до лікарень звернулось 8 мешканців із різними пораненнями. Також у місті попереджають про тимчасові зміни у русі громадського транспорту. До моменту відкриття проїзду на вул. Стрийській не працюватиме тролейбусний маршрут 25 (пл. Петрушевича – автовокзал). Через перекриту ділянку дороги можуть бути ускладнення з випуском маршрутів 31 і 24. Маршрути 3а і 18 до моменту відкриття вул. Стрийської будуть об’їжджати по вул. Чмоли – вул. Козельницькій – вул. Франка.

“Це найбільша атака на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення. Є загиблі та поранені. Зруйновано більше ніж 50 помешкань. Надзвичайники продовжують розбирати завали”, – наголосив Садовий.

Станом на 07:00 вже було відомо про чотирьох загиблих та та дев’ятьох травмованих. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. За його даними, рятувальники евакуювали 64 людини, а ще сімох – витягнули із завалів. Пошукові роботи тривають і зараз. На місці подій працюють мобільні поліцейські пункти та психологи. Під завалами залишаються люди.

Рятувальники працюють на місці удару по Львову

Рятувальники працюють на місці удару по Львову

Ситуацію прокоментувала і Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк. За її даними, атаку здійснили ракетою “Калібр”. Вони можуть летіти на 2 500 кілометрів, через що можуть дістати до будь-якої точки України. Вона також вчергове поприсила людей користуватися укриттями під час повітряних тривог “навіть якщо ви дуже вірите в наші ППО”, оскільки навіть уламки можуть бути небезпечними.

Свої співчуття сім’ям загиблих та постраждалих у своєму telegram каналі висловив Президент України Володимир Зеленський.

“Львів. Наслідки нічного удару російських терористів. На жаль, є поранені та загиблі. Мої співчуття рідним.

Обовʼязково буде відповідь ворогу. Відчутна” – написав він.

Раніше Інформатор писав  про те, що у Кривому Розі через ракетний удар пошкоджено ТЕЦ та знеструмлено шахти та про те, скільки ракет атакували Кривий Ріг.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору