Шопський салат – це така ж класика болгарської кулінарії, як український борщ чи французький цибулевий суп. Готується він без майонезу, а подається і в шикарних ресторанах, і вдома у звичайних родинах. Продукти прості, доступні та корисні.
Інформатор пропонує скоштувати цю кулінарну класику.
Шопський салат
Продукти
- 1 болгарський перець
- 2 огірки
- 100 г сиру (телемея або фета)
- 2 помідори
- 1 цибулина
- 3 столові ложки оливкової олії
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- оливки за смаком
- зелень за смаком
Приготування
- Перець очистити від насіння і хребта і відправити в розігріту до 150 градусів духовку на 20 хвилин. Потім дайте охолонути і очистіть від шкірки.
- Помідори, болгарський перець і огірки наріжте великими кубиками, цибулю — кубиками, сир натріть на тертці.
- Викласти овочі в миску, за бажанням приправити салат сіллю (враховуйте, що сир досить солоний) і перцем, полити оливковою олією, перемішати і посипати зверху сиром.
- Прикрашаємо салат оливками і зеленню за смаком.
До речі, салат можна викласти шарами: болгарський перець, помідори, огірки і сир. Ви отримаєте барвисту їжу, схожу на болгарський прапор.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати як приготувати полтавські галушки з м’ясом та закарпатський суп Бограч.
Алена Свірідова