Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Криворізькому районі дівчині відмовили у видачі паспорта: чому

Кажуть, що діти за батьків не відповідають. Але життя доводить що це не завжди так. Часто через батьківську безвідповідальність проблеми виникають у їхніх дітей.

Як повідомляє Інформатор  з посиланням на Офіс омбудсмана України, до них звернулася 16-річна жителька села Мар’янське дніпропетровської області. За її словами, через відсутність ID-картки вона не могла продовжити навчання в іншій школі.

Як з’ясувалось, у серпні 2019 року мати залишила її в родичів, не цікавилася нею, а з початком повномасштабної війни зникла безвісти.

Торік дівчинка зверталася до поліції Зеленодольська Дніпропетровської області із заявою про зникнення матері, але безрезультатно.Водночас працівники ДМСУ відмовляли дитині в оформленні документів, посилались на те, що вона без законного представника.

Задля поновлення її права, Секретаріат Уповноваженого звернувся до Служби у справах дітей Криворізької РДА з проханням з’ясувати ситуацію та у випадку відсутності законного представника представляти інтереси дитини.

Дівчинку тимчасово влаштували в сім’ю родичів, оскільки місцеперебування її одинокої матері досі невідоме. А на початку вересня вона отримала ID-картку та закордонний паспорт.

Таким чином, завдяки реагуванню Уповноваженого право неповнолітньої дитини на отримання документів, що посвідчують особу, поновили.

В офісі омбудсмана нагадують: у разі порушення прав органами державної влади Ви можете звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини: за адресою:

  • вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;
  • на гарячу лінію: 0800501720.

Раніше Інформатор писав про те, що хлопець з Кривого Рогу попросив, щоб його забрали з родини та про те, що у Кривому Розі жінка вперше отримала паспорт лише у 38 років.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору