Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі жінка вперше отримала паспорт лише у 38 роківи

Згідно з законодавством, кожен громадянин України має право отримати паспорт після досягнення 14-річного віку, щоб користуватися усіма можливостями та привілеями нашої держави. Але деякім громадянам ці можливості та привілеї деякий час можуть бути непотрібними. Вони не користуються послугами лікарень, не вчаться у навчальних закладах, не збираються отримувати водійське посвідчення, а тому не поспішають оформлювати  паспорт.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міграційну службу Дніпропетровської області, наприкінці квітня цього року до них звернулася 38-річна жінка ромської національності, яка досі не мала паспорту. Її спосіб життя не потребував паспорта. Але життя змінюється. За наявністю паспорта у формі ID-картки, відкривається чимало затребуваних сучасних можливостей.

Жінка вперше отримала паспорт у 38 років

Жінка вперше отримала паспорт у 38 років

Головне, що паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу власника та підтверджує громадянство України. І тепер жінка стала нею не тільки за місцем проживання, але й юридично.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні ID-паспорт можна отримати разом з ідентифікаційним кодом та про те, з якого віку можна отримати закордонний паспорт в Україні та скільки він коштує.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору