Кривий Ріг До сайту

Повертаємось до джерел: готуємо старовинні лемківські фучки з квашеної капусти

Українська кухня зараз у великій моді. Люди з усього світу відкривають для себе класичні вареники, крученики, галушки. А українці бажають скоштувати страви, які їли наші предки. Адже це надзвичайно смачно та корисно для здоров’я.

Реклама

Інформатор пропонує приготувати страву старовинної галицької кухні Лемківські фучки з квашеної капусти. Фучки є чимось середнім між млинцями та оладками. Готувати їх не так складно, однак потрібно знати певні особливості.

Продукти

Реклама

Приготування

  1. Квашену капусту відтиснути (якщо вона мокра), порізати дуже дрібно. Цибулю дрібно посікти.
  2. У мисці змішати молоко, борошно, соду, сіль і яйця, щоб вийшло тісто трохи густіше, ніж як на налисники. Додати капусту, цибулю і кмин, добре вимішати. Тісто має бути як густа сметана. Регулювати консистенцію можна молоком або борошном.
  3. Обсмажте на олії з обох боків до рум’яності.

Страву можна подавати зі сметаною, грибним соусом або просто притрушену бринзою.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закарпатський бограч та українські макорженики з яблук

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Реклама