Українська кухня зараз у великій моді. Люди з усього світу відкривають для себе класичні вареники, крученики, галушки. А українці бажають скоштувати страви, які їли наші предки. Адже це надзвичайно смачно та корисно для здоров’я.
Інформатор пропонує приготувати страву старовинної галицької кухні Лемківські фучки з квашеної капусти. Фучки є чимось середнім між млинцями та оладками. Готувати їх не так складно, однак потрібно знати певні особливості.
Продукти
- квашена капуста – 1 склянка
- борошно – 1 склянка
- молоко – 1 склянка
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- яйця курячі – 3 шт.
- сода харчова – 2 г
- кмин мелений – 2 г
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- олія
Приготування
- Квашену капусту відтиснути (якщо вона мокра), порізати дуже дрібно. Цибулю дрібно посікти.
- У мисці змішати молоко, борошно, соду, сіль і яйця, щоб вийшло тісто трохи густіше, ніж як на налисники. Додати капусту, цибулю і кмин, добре вимішати. Тісто має бути як густа сметана. Регулювати консистенцію можна молоком або борошном.
- Обсмажте на олії з обох боків до рум’яності.
Страву можна подавати зі сметаною, грибним соусом або просто притрушену бринзою.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закарпатський бограч та українські макорженики з яблук
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова