Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Повертаємось до джерел: готуємо старовинні лемківські фучки з квашеної капусти

Українська кухня зараз у великій моді. Люди з усього світу відкривають для себе класичні вареники, крученики, галушки. А українці бажають скоштувати страви, які їли наші предки. Адже це надзвичайно смачно та корисно для здоров’я.

Інформатор пропонує приготувати страву старовинної галицької кухні Лемківські фучки з квашеної капусти. Фучки є чимось середнім між млинцями та оладками. Готувати їх не так складно, однак потрібно знати певні особливості.

Продукти

  • квашена капуста – 1 склянка
  • борошно – 1 склянка
  • молоко – 1 склянка
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • яйця курячі – 3 шт.
  • сода харчова – 2 г
  • кмин мелений – 2 г
  • сіль – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • олія

Приготування

  1. Квашену капусту відтиснути (якщо вона мокра), порізати дуже дрібно. Цибулю дрібно посікти.
  2. У мисці змішати молоко, борошно, соду, сіль і яйця, щоб вийшло тісто трохи густіше, ніж як на налисники. Додати капусту, цибулю і кмин, добре вимішати. Тісто має бути як густа сметана. Регулювати консистенцію можна молоком або борошном.
  3. Обсмажте на олії з обох боків до рум’яності.

Страву можна подавати зі сметаною, грибним соусом або просто притрушену бринзою.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закарпатський бограч та українські макорженики з яблук

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору