Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Переправляв ухилянтів за кордон: на околицях Ужгорода затримали “бізнесмена” з Дніпропетровської області

Мешканець Дніпропетровської області незаконно переправляв чоловіків призовного віку з України до країн ЄС. Прикордонники з національною поліцією затримали “бізнесмена” на околицях Ужгорода. 

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Чоловік підшуковував потенційних «клієнтів» через соцмережі та пропонував послуги з незаконного переправлення через українсько-словацький кордон. Також він намагався домовитись з прикордонниками про співпрацю. Прикордонники погодилися, для того, щоб викрити злочинця.

Чоловіка затримали на угоді з прикордонниками, де чоловік передавав 150 євро, 100 доларів США та 4520 гривень прикордоннику відділу «Ужгород». Надану інформацію йому, він мав використати для переправлення до Словаччини двох громадян України.

Чоловіків, які мали перетнути кордон, затримали в адміністративному порядку за вчинення ч.2 ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”.

Організатора незаконної схеми затримали в порядку ст. 208 КПК України. Йому оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та ч.1 ст.369 ККУ Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. Тривають невідкладні слідчі дії.

Раніше ми розповідали, що директор благодійного фонду у Дніпропетровській області організував виїзд за кордон ухилянтів. Писали, що мешканка Дніпра за 10 тисяч доларів продавала ухилянтам медичні довідки для виїзду за кордон.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

 

Нагору