Кривий Ріг До сайту

Деяким категоріям жінок в Україні обмежать виїзд за кордон

В Україні тривають воєнний стан та загальна мобілізація. Найближчим часом воно торкнеться жінок, але не всіх. На військовий облік повинні встати ті, хто має медичну або фармацевтичну освіту.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на члена парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента в Раді Федора Веніславського та його інтерв’ю виданню РБК – Україна, з 1 жовтня 2023 року жінки з медичною чи фармацевтичною освітою набувають статус військовозобов’язаних. У зв’язку з цим вони повинні встати на військовий облік. Їм також обмежать виїзд за кордон.

“Якщо вони будуть стояти на обліку, то вони набувають статусу військовозобов’язаних. А військовозобов’язані виїжджають за кордон у тому порядку, який встановлено для військовозобов’язаних. Тобто якщо будуть окремі якісь документи, які дають право на тимчасовий виїзд – тоді так, вони зможуть поїхати. Якщо немає – тоді вони також, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду”, – зазначив Веніславський.

Реклама

За словами депутата, усі інші жінки, які мають військово-облікові спеціальності, споріднені з військовою справою, з цієї ж дати можуть стати на облік добровільно.

“Розширювати перелік спеціальностей у жінок, які мають обов’язково ставати на облік, наразі не планується”, – сказав він.

Раніше Інформатор писав про те, чи буде обов’язковою мобілізація для жінок в Україні та про те, хто має право служити за місцем проживання.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Реклама