Грушеве варення дуже ніжне і має багатошаровий смак, тому пасує до всього — канапок, млинців, йогурту, випічки. Мак додає йому унікальної текстури, цікавого невловного присмаку та неперевершеного вигляду.
Солодке й ароматне варення зі спілих медових груш, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Груші – 1 кг
- Цукор – 500 г
- Лимон, сік – 1 ст. л.
- Мак – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Груші помийте, почистьте від шкірки, видаліть серцевину і наріжте їх невеликими скибочками.
Покладіть шматочки груш у каструлю, засипте цукром і залиште на 2 години, щоб настоялись.
Потім поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні 20 хвилин, періодично перемішуючи.
Мак підсушіть на сухій сковороді протягом 3 хвилин. Додайте його разом із соком лимона у варення, перемішайте і варіть разом ще 10 хвилин.
Гаряче варення розлийте в теплі стерилізовані банки і герметично закрийте прокип’яченими кришками.
Зберігайте грушеве варення у темному прохолодному місці.
Раніше ми розповідали, як приготувати бендерики з м’ясом за рецептом Ектора Хіменеса-Браво. Писали, як приготувати солодкі макорженики з яблук та підливу по-закарпатськи.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок