Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Олексій Резніков йде з посади міністра оборони: хто замінить

Міністр оборони Олексій Резніков звільняється з посади. 4 вересня він повідомив, що подав заяву про відставку до Верховної Ради. Фото заяви міністр оприлюднив в мережі.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

На виконання рішення Президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій!”, – написав Резніков у Facebook та прикріпив фото заяви.

Заява Резникова про відставку

Заява Резникова про відставку

Про звільнення Олексія Резнікова говорили вже давно, а вечері 3 вересня президент України Володимир Зеленський під час свого традиційного звернення звернувся до Ради з проханням підтримати це рішення. За його словами, оборонне відомство потребує оновлення. Наступником Резнікова, скоріше за все, стане Руслан Умєров.

Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому”, – сказав Президент.

За словами Нардепа Ярослава Железняка алгоритм заміни міністра оборони України наступний:

  1. Міністр оборони Резніков подає заяву про відставку. Це вже сталося.
  2. Голова ФДМУ Умєров подає заяву про відставку.
  3. Заяву по МО розглядає Комітет з питань безпеки ВРУ сьогодні- завтра.
  4. Аналогічно заяву Голови ФДМУ розглядає Комітет з питань економіки ВРУ.
  5. Далі голосування у Раді. Навіть два: звільнення Міністра та Голови ФДМУ. Обидва мають набрати достатню кількість голосів.
  6. Далі Президент вносить кандидатуру Умєрова як нового Міністра оборони.
  7. Збирається фракція Слуги Народу і як Коаліція вносить кандидатуру нового Голови ФДМУ. Це відбудеться ввечері звільнення після засідання фракції.
  8. Далі на наступне пленарне засідання (тобто не в той самий день) знову збираються вказані Комітети ВРУ і схвалюють подання на призначення.
  9. Далі голосування в Раді (теж мають бути 226+ голосів).

Раніше Інформатор писав про те, що президент звільнив з посади голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка та про те, що Зеленський звільнив начальника СБУ у Дніпропетровській області. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору