Кривий Ріг До сайту

І закуска, і десерт: готуємо мочені яблука по старовинному рецепту

Вересень – це час яблук. Зелені, жовті, красні, солодкі, кислі та кисло-солодкі, вони є справжньою вітамінною бомбою. Але не всі знають, якими смачними бувають яблука квашені. Цей бюджетний і простий у приготуванні десерт та одночасно закуска не тільки смачна, але ще й дуже корисна для здоров’я. Його полюбляли наші предки. Любимо й ми. 

Реклама

Інформатор пропонує приготувати вдома квашені (мочені) яблука.

Продукти

Реклама

Приготування

  1. Добре вимийте яблука, а потім закладіть у чисту трилітрову банку. Залийте їх холодною водою, після чого злийте в окрему каструлю. У ній готуватиметься заливка.
  2. Додайте в неї приблизно 200 мл води, в якій розведіть сіль, цукор і мед. Гарненько перемішайте всі компоненти, щоб вони повністю розчинилися.
  3. Влийте маринад у банку. Яблука мають бути покриті рідиною доверху.
  4. Складіть марлеву тканину в кілька шарів і накрийте нею банку з яблуками. Поставте їх на 7 днів у буфет або інше місце з кімнатною температурою, а потім відправте на місяць у холодильник.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати морозиво з яблуками та корицею та про те, як приготувати пастилу з яблук.

Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Реклама

Альона Свірідова

 

Реклама