Вересень – це час яблук. Зелені, жовті, красні, солодкі, кислі та кисло-солодкі, вони є справжньою вітамінною бомбою. Але не всі знають, якими смачними бувають яблука квашені. Цей бюджетний і простий у приготуванні десерт та одночасно закуска не тільки смачна, але ще й дуже корисна для здоров’я. Його полюбляли наші предки. Любимо й ми.
Реклама
Інформатор пропонує приготувати вдома квашені (мочені) яблука.
Продукти
Реклама
- Яблука — 1 кг;
- Вода — 1,5 л;
- Цукор — 3 ст.л;
- Мед — 1 ст.л;
- Сіль — 1 ст.л.
Приготування
- Добре вимийте яблука, а потім закладіть у чисту трилітрову банку. Залийте їх холодною водою, після чого злийте в окрему каструлю. У ній готуватиметься заливка.
- Додайте в неї приблизно 200 мл води, в якій розведіть сіль, цукор і мед. Гарненько перемішайте всі компоненти, щоб вони повністю розчинилися.
- Влийте маринад у банку. Яблука мають бути покриті рідиною доверху.
- Складіть марлеву тканину в кілька шарів і накрийте нею банку з яблуками. Поставте їх на 7 днів у буфет або інше місце з кімнатною температурою, а потім відправте на місяць у холодильник.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати морозиво з яблуками та корицею та про те, як приготувати пастилу з яблук.
Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Реклама
Альона Свірідова
Реклама