Макорженики – десерт старовинної української кухні. Продуктів потрібно мінімум. Готувати його настільки просто, що зможе навіть дитина, а смак надзвичайний.
Інформатор пропонує рецепт макоржеників із книжки “Страви та напої в Україні” відомої кулінарки Зіновії Клиновецької. Цей десерт з яблуками готували наші предки у 1913 році.
Макорженики із яблук
Продукти
- жовтки;
- 1 ст. л. розтопленого вершкового масла;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 ст.л. білого борошна;
- 3 середньо-великі солодкі яблука;
- трохи вершкового масла для смаження;
- мак та цукрова пудра для посипання.
Приготування
- У глибоку посудину кладемо жовтки, цукор, активно розмішуємо вінчиком, щоб маса стала однорідною і трохи посвітлішала. Додаємо розтоплене масло та борошно, перемішуємо. Маса нагадуватиме тісто для оладків.
- Яблука ріжемо кружальцями завтовшки приблизно пів сантиметра. Серединки кружалець там, де зернятка вирізаємо.
- Ставимо пательню на невеликий вогонь, розтоплюємо на ній масло. Умочуємо кружальця яблук з обох боків у тісто, потім обсмажуємо з обох боків на пательні до рум’яної скоринки. За необхідності додаємо трохи масла на пательню перед кожною наступною партією кружалець.
- Готові макорженики посипаємо цукровою пудрою і маком.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати пастилу з яблук та яблука, запечені з сиром.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова