Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Магнітні бурі у вересні: коли треба бути готовими

Магнітні бурі – досить неприємна річ для метеозалежних, хворих, а сильні навіть для здорових людей. Погіршення самопочуття, настрою, роздратованість – все це треба мати на увазі і завчасно бути готовими для проявів збурення магнітного поля Землі. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр прогнозування космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, протягом вересня 2023 року Землю знову накриє кілька хвиль магнітних бур. Найближчу фахівці прогнозують уже 6-8 вересня.

За даними фахівців, наступне активніше збудження геомагнітного поля слід очікувати вже 14 вересня.

У період з 15 до 17 вересня також можливі магнітні бурі, але з меншою інтенсивністю.

Останній у вересні раз магнітна буря прогнозується на 23 вересняПроте фахівці враховують, що прогноз на такий тривалий період може бути неточним і дата початку геомагнітного збудження може трохи відхилитися.

Оскільки під час цього природного явища у людей можуть виникнути апатія, тривога, дратівливість та невизначеність у прийнятті рішень, а також схильність до утворення тромбів, підвищення артеріального тиску та мігрень, медики радять відмовитись від великих фізичних навантажень.По можливості цей період краще присвятити відпочинку та турботі про своє фізичне та ментальне здоров’я. Для цього можна приймати теплі трав’яні ванни, пити більше води та не навантажувати нервову систему.

Коли на Землі вирує магнітна буря, також дуже важливо проводити достатню кількість часу на свіжому повітрі та дотримуватися режиму снуЯкщо людина все ж таки відчула якісь зміни, можна прийняти контрастний душ.

Раніше ми розповідали, що наприкінці квітня Землю накрив метеоритний дощ та про те, що мешканці Дніпропетровської області побачили унікальне зоряне явище.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору