Якщо ви любите голубці й рибу, вам напевне сподобається цей рецепт, в якому класично поєднуються овочі, рис і риба. Для лінивих голубців підійде будь-яка риба, тільки потрібно ретельно вибрати кісточки. Або — взяти готове рибне філе.
Покроковий рецепт смачних лінивих голубців, – розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- Рис круглозернистий – 150 г
- Вода – 300 мл
- Риба біла, філе – 500 г
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Капуста білоголова – 500 г
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове 73% – 50 г
- Олія соняшникова рафінована – 4 ст. л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Томати – 3 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Спосіб приготування:
Відваріть рис у підсоленій воді до готовності.
Дрібно наріжте рибне філе, приправте його сіллю і перцем, перемішайте.
Наріжте дрібно цибулю, моркву натріть грубо. Нашаткуйте капусту. Залиште декілька листів, щоб застелити форму для запікання. Проваріть їх у киплячій воді впродовж 2-3 хвилин.
У сковороді змішайте вершкове масло і 2 столові ложки олії й підсмажте до м’якості цибулю. Додайте моркву, готуйте 2-3 хвилини. Додайте капусту, перемішайте й готуйте близько 5 хвилин. Залиште остигати.
Змішайте рис, овочі, рибу і яйце, приправте сіллю й перцем, перемішайте. Сформуйте котлети бажаного розміру.
Форму для запікання змастіть олією, застеліть капустяним листям і викладіть ліниві голубці одним шаром. Томати розріжте навпіл або на чотири частини і натріть на тертці. Розкладіть томатне пюре на голубці і полийте водою, щоб голубці були мокрими й покриті більш, ніж наполовину. Притопіть у соус лаврове листя.
Запікайте голубці в духовці впродовж 40-50 хвилин за температури 180°C.
Раніше ми розповідали, як приготувати грибну підливу по-закарпатськи. Писали, як приготувати картопляні книдлі із сиром та ароматні баклажани.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок