Кривий Ріг До сайту

Смачна вечеря: як приготувати ліниві голубці з рибою

Якщо ви любите голубці й рибу, вам напевне сподобається цей рецепт, в якому класично поєднуються овочі, рис і риба. Для лінивих голубців підійде будь-яка риба, тільки потрібно ретельно вибрати кісточки. Або — взяти готове рибне філе. 

Реклама

Покроковий рецепт смачних лінивих голубців, – розповість Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Відваріть рис у підсоленій воді до готовності.

Дрібно наріжте рибне філе, приправте його сіллю і перцем, перемішайте.

Реклама

Наріжте дрібно цибулю, моркву натріть грубо. Нашаткуйте капусту. Залиште декілька листів, щоб застелити форму для запікання. Проваріть їх у киплячій воді впродовж 2-3 хвилин.

У сковороді змішайте вершкове масло і 2 столові ложки олії й підсмажте до м’якості цибулю. Додайте моркву, готуйте 2-3 хвилини. Додайте капусту, перемішайте й готуйте близько 5 хвилин. Залиште остигати.

Змішайте рис, овочі, рибу і яйце, приправте сіллю й перцем, перемішайте. Сформуйте котлети бажаного розміру.

Реклама

Форму для запікання змастіть олією, застеліть капустяним листям і викладіть ліниві голубці одним шаром. Томати розріжте навпіл або на чотири частини і натріть на тертці. Розкладіть томатне пюре на голубці і полийте водою, щоб голубці були мокрими й покриті більш, ніж наполовину. Притопіть у соус лаврове листя.

Запікайте голубці в духовці впродовж 40-50 хвилин за температури 180°C.

Раніше ми розповідали, як приготувати грибну підливу по-закарпатськи. Писали, як приготувати картопляні книдлі із сиром та ароматні баклажани.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок