Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Загинули українські пілоти: деталі авіатрощі гелікоптерів Мі-8 на Донеччині, чи могла це бути диверсія

29 серпня, у Краматорському районі Донецької області під час виконання бойового завдання впало два військові гелікоптери Мі-8. Через авіакатастрофу загинули пілоти з 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Працівники ДБР розпочали розслідування.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Державне бюро розслідувань.

В авіакатастрофі загинуло 6 військовослужбовців Збройних Сил України.

Працівники ДБР будуть приділяти особливу увагу вивченню технічного стану гелікоптерів та дотриманню правил підготовки до польотів. Також вивчатимуть версію диверсії або ураження вертольотів ворогом. Фахівці проведуть ретельну діагностику бортових самописців.

У межах розслідування вже призначено низку експертиз, проведені невідкладні слідчі дії. Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Також, є інформація, що російський винищувач Су-35 злетів, а українські гелікоптери заходили на посадку. Це здійснюється для того, аби убезпечитися від ймовірного ураження.

“Сталася авіакатастрофа за участі двох гелікоптерів Мі-8. Вони перебували на бойовому завданні. Під час того, як вони виконували завдання в повітрі був ворожий винищувач Су-35, – зазначив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Раніше ми розповідали, що під час бойового завдання в небі біля Житомира зіткнулися два навчальні літаки. Писали, про авіакатастрофу у Київській області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

 

Нагору