Кривий Ріг До сайту

На яких умовах у Кривому Розі можуть перейменувати вулицю на честь загиблого Героя

Коли на фронті гине близька людина, хочеться, щоби про його самопожертву заради свободи Батьківщини знав весь світ і щоби продовжувала жити пам’ять про нього. І тоді родичі та друзі загиблого Героя звертаються до міської влади з проханням перейменувати вулицю, де він жив, чи сквер, де любив гуляти, на його честь. Але навіть весь Кривий Ріг замалий, аби навіки закарбувати пам’ять про всіх загиблих.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на управління преси та внутрішньої політики Криворізького міськвиконкому, ухвалено положення щодо перейменування вулиць у Кривому Розі. Згідно з цим документом, перейменування вулиць (провулків, площ, скверів та інших об’єктів топоніміки) на честь захисників відразу відбувається якщо загиблий герой мав наступні нагороди – Герой України; Повний лицар ордена Богдана Хмельницького (III, II та I ступенів): Повний кавалер ордена «За мужність» (III, II та I ступенів). Перейменування на честь героїв, які не мають цих нагород, відбуватиметься після війни, коли можна буде остаточно зробити висновки.

Це рішення ухвалено на сесії більшістю депутатів Криворізької міської ради, зокрема з із депутатських фракцій партій “Слуга народу”, “Блок Вілкула “Українська перспектива”, “Європейська солідарність”, депутатської групи “За Кривбас! За Україну!” та інших.

Реклама

Для отримання фахових висновків з питань перейменування об’єктів топоніміки створюється Комісія, до складу якої входять вчені-історики, мовознавці, краєзнавці, пам’яткознавці, архітектори, представники виконавчого комітету міської ради та районних у місті рад, депутати міської ради. При перейменуванні також буде проводитись громадське обговорення.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі не перейменують вулицю Кисловодська на вулицю імені загиблого Миколи Бондаренка та про те, яку назву може отримати Дніпропетровська область.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама

Альона Свірідова