Кривий Ріг До сайту

На смак, як шашлик: готуємо смачні та ароматні баклажани 

Новий оригінальний рецепт із баклажанів, які смаком та ароматом нагадують шашлик. Ця страва настільки смачна, що я раджу готувати її одразу у великій кількості!

Реклама

Рецепт баклажанів дуже легкий у приготуванні, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Баклажани нарізаємо довільно, можна брусочками або кубиками – як вам зручніше, але головне, щоб шматочки були приблизно одного розміру.

Кладемо нарізані баклажани в миску, щоб їх було зручно перемішувати.

Реклама

За бажанням можна зняти шкірку з баклажанів чи залишити її.

Додаємо за смаком сіль, перець і найголовніший інгредієнт, суху приправу для шашлику, яку легко можна знайти в будь-якому магазині.

Поливаємо баклажани олією і добре перемішуємо. Важливо, щоб спеції, сіль та олія рівномірно покрили всі шматочки.

Реклама

Викладаємо баклажани на лист, який попередньо покритий папером, і запікаємо в духовці. Час запікання становить приблизно 15-20 хвилин за температури нагрівання 180 градусів.

Запікаємо до м’якості. Аромат буде такий, ніби ви справді готуєте шашлик!

Після того, як баклажани запеклися, викладаємо їх у миску, додаємо обсмажену цибулю та подрібнений часник. За бажанням можна додати трохи червоного гострого перцю для гостроти.

Реклама

Заправляємо все соєвим соусом, ретельно перемішуємо та можна подавати на стіл. Якщо закуска просто коштує близько 40 хвилин у холодильнику, то вона стає ще смачнішою!

Раніше ми розповідали, як приготувати грузинську приправу без помідорів по рецепту Сергія Джуренка. Писали, як приготувати мариновані баклажани з морквою та запіканку з капусти та курячого фаршу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок