Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні змінили правила техогляду автомобілів: що буде нового

З 25 серпня в Україні змінили правила проходження техогляду автомобілів. Вводиться Е-протокол. Він передбачає обов’язкову відеофіксацію процесу. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Головний сервісний центр МВС, тепер під час перевірки транспортного засобу суб’єктами господарювання, які проводять його технічний контроль буде проводитися не лише фотофіксація процесу, а й відеофіксація.

За допомогою відеозйомки здійснюватиметься фіксація усього процесу перевірки конструкції та технічного контролю транспортного засобу, що своєю чергою унеможливить фіктивне проходження техконтролю та підробку протоколу.

Відеофіксація процесу перевірки транспортного засобу почне функціонувати через 6 місяців після припинення чи скасування дії воєнного стану.

Електронний протокол обов’язкового технічного контролю містить всю необхідну інформацію про проходження технічного контролю, включаючи дату, час і результати перевірки. Електронна копія протоколу є дійсним документом, який засвідчує позитивні результати перевірки відповідності автомобіля вимогам безпеки та технічного стану.

Завдяки е-протоколу процес отримання документів стає більш зручним та ефективним. До того ж електронний документообіг зменшує використання паперу та відповідає принципу цифрового розвитку “Paperless”.

Пункти технічного контролю зберігають усі документи, фото- і відеоматеріали процесу перевірки транспортного засобу протягом строку дії протоколу обов’язкового технічного контролю. Протокол, який містить неповну та/або неправдиву інформацію вважається недійсним.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні з’являться нові автомобільні номери та про те, що в Україні будуть по-іншому навчати водіїв.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Нагору