Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні змінилися правила повірки водомірів: кому треба зробити та як

В Україні змінилися правила повірки приладів обліку холодної води.  Минулого року Кабінет Міністрів України дозволив до завершення воєнного стану повірку лічильників не проводити. Але з 4 червня 2023 року це правило змінилося. Споживачі повинні повірити водоміри протягом трьох місяців після завершення опалювального періоду. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на КП “Кривбасводоканал”, споживачі повинні повірити прилади обліку протягом трьох місяців після завершення опалювального періоду.

У Кривому Розі опалювальний сезон закінчився 23 березня. Отже, абоненти, у яких минув або спливає термін повірки лічильників, мають повірити їх до 23 червня. Це можна зробити двома способами:

  • самостійно демонтувати прилад і відвезти його до ДП “Кривбасстандартметрологія” (вул. Криворіжсталі, 23; 067-522-71-94),
  • принести його до водомірної майстерні “Кривбасводоканалу” (проспект Гагаріна, 41а; 067-563-26-23),
  • замовити послугу повірки лічильника без демонтажу в сертифікованій компанії. Потім запросити контролера на опломбування, контакти районних дільниць тут: https://kp-kvk.dp.ua/?page_id=93.

Зверніть увагу: якщо повірка Вашого лічильника ще чинна, спершу слід зняти стару пломбу. Це також робить контролер “Кривбасводоканалу”, з яким ви попередньо домовляєтеся про візит.

Раніше Інформатор писав про те, що мешканцям Кривого Рогу встановлять “розумні лічильники”, та про підвищення тарифів за комуналку з квітня.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору