Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мешканцям Кривого Рогу встановлять “розумні” лічильники

ДТЕК Дніпровські електромережі планує встановити нові електролічильники для 70 тисяч жителів області, зокрема й у Кривому Розі. Такі “розумні” прилади обліку автоматично передають показники про спожиту електроенергію. Енергетики просять допускати співробітників компанії у будинки та квартири для виконання робіт із заміни приладів обліку.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на ДТЕК “Дніпровські електромережі”.

ДТЕК Дніпровські електромережі встановлює нові лічильники в рамках інвестиційної програми, що затверджена НКРЕКП. В таких лічильниках передбачена функція обліку денного та нічного використання електроенергії, що дозволяє скоротити витрати на електрику за рахунок зменшеного тарифу у нічні часи*.

Лічильники встановлюються в районах, які ввійшли в програму автоматизації. У 2023 році жителям Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського планується встановити понад 70 тисяч нових лічильників.

Заміна приладів не передбачає додаткових витрат з боку клієнтів.

Перед тим, як проводити заміну, фахівці заздалегідь інформують про це жителів. Розміщують на будинках оголошення, вказують дату виконання робіт й контактні телефони відповідальної особи компанії, проводять додаткове інформування споживачів телефоном, з метою узгодження зручного часу заміни. Для виконання монтажних робіт необхідно допустити фахівців ДТЕК Дніпровські електромережі в приміщення (якщо лічильник знаходиться у квартирі).

Роботи виконують співробітники, одягнені в фірмовий спецодяг сіро-жовтого кольору, на якій розміщена назва компанії. На вимогу клієнта, електромонтери повинні пред’явити відповідні посвідчення.

Уточнити, чи увійшла ваша адреса до плану робіт, за яким в цьому році будуть безкоштовно встановлюватися електролічильники, можна звернувшись до контакт-центру компанії через дистанційні канали обслуговування: соцмережі, контакт-центр +38 (056/066/067/063) 790-99-00, 0-800-301-497, сайт, чат-боти Viber та Telegram.

Раніше Інформатор повідомляв про пожежу у багатоповерхівці через лічильник. Також ми писали про підвищення тарифів за комуналку з квітня.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору