Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні понад 100 тисяч ВПО втратили державну допомогу: хто саме

Триває війна. Люди вимушені кидати все: рідну домівку з роками нажитим майном, роботу, за яку отримували зарплатню, та їхати за світ очі у пошуках більш безпечного місця. Держава допомагає таким людям. Але деякі зуміли отримати таку допомогу шляхом обману. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на першого заступника міністра соціальної політики України Дарину Марчак, за результатами верифікації, яка проводиться Міністерством фінансів, близько 109 тисяч осіб, які отримували допомогу як внутрішньо переміщені особи, насправді проживали за кордоном. Принаймні півтора місяця до 1 серпня вони постійно знаходилися за кордоном. Скоріш за все, ці громадяни отримують допомогу від інших держав. І тому вони не підпадають під статус внутрішньо переміщених осіб. Їм виплати було припинено.

За її словами, наразі триває перший етап верифікації отримувачів державної допомоги, який покликаний впорядкувати призначені виплати, в ході якого, зокрема, було з’ясовано, що майже 10 тисяч громадян, яким нараховувались виплати, на 1 серпня вже померли. А ще близько 10 тисяч українців одночасно отримували допомогу в кількох громадах за місцем реєстрації.

Другий етап, який розпочнеться 1 вересня, буде сфокусований на тому, аби виявити тих громадян, які потребують державної допомоги найбільше.

Раніше Інформатор писав про те, що робити ВПО, якщо затримують виплати та про те, що в Україні подовжили грошові виплати переселенцям, але не всім.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору