Кривий Ріг До сайту

У Дніпропетровській області палають екосистеми: за добу ліквідовано 33 займання

Пекельна спека, яка панує у Дніпропетровській області останніми тижнями, створює надзвичайну пожежну небезпеку. Недотримання громадянами правил пожежної безпеки, або ж свідоме їх порушення, спричиняють часті займання на відкритих територіях. 

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, протягом минулої доби, рятувальники Дніпропетровщини ліквідували 33 таких займання.

Загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 31 га.

Реклама

ГУ ДСНС вкотре звертається до мешканців нашого регіону: “Не будьте ворогом рідної землі, не провокуйте пожежі в природних екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці”.

ГУ ДСНС нагадує, що за навмисне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Реклама

Недотримання громадянами правил пожежної безпеки, або ж свідоме їх порушення, спричиняють часті займання на відкритих територіях.

Протягом минулої доби, рятувальники Дніпропетровщини ліквідували 33 займання.

Пекельна спека, яка панує у Дніпропетровській області останніми тижнями, створює надзвичайну пожежну небезпеку.

Загальна площа знищених вогнем екосистем склала понад 31 га.

Спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки

Не провокуйте пожежі в природних екосистемах

Наслідками таких пожеж можуть стати руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Таке займання може викликати пожежу у декількох багатоповерхівках

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області від пожежі в очереті серйозно постраждав літній чоловік, та про те, що у Кривому Розі в палаючому очереті мало не згоріли двоє дітей. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Реклама