Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області об’явлено найвиший рівень пожежної небезпеки: як будуть карати порушників

З початку літа у лісах  Дніпропетровській області сталося 15 пожеж. Вигоріло понад 30 га зелених насаджень. Нині в області – найвищий клас пожежної небезпеки.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Як розповіла заступниця начальника відділу управління цивільного захисту Дніпропетровської ОВА Олена Шевцова: “Рятувальники регіону оголосили надзвичайну пожежну небезпеку 5-го рівня. Головна загроза – загоряння у лісах та екосистемах. Вогонь може поширюватися дуже швидко та знищувати великі площі насаджень. Тож закликаємо мешканців бути відповідальними».

У зв’язку з цим, не можна розводити багаття. Особливо поблизу лісів та навіть на відкритій місцевості. Заборонено палити стерню, сухостій, траву  або сміття. За порушення передбачені штрафи – від 3060 тис грн до 21420 тис грн.

«Найближчими днями синоптики прогнозують вдень до 28-30 градусів та жодних опадів. Будь-яка іскра може призвести до жахливих наслідків», – застерегла Олена Шевцова.

Загалом з початку року ліси в області палали 49 разів. Вигоріло більш ніж 122 га масивів.

Найвищий клас пожежної небезпеки зберігатиметься до 25 липня.

Раніше Інформатор писав про те, що 15 липня на відкритій території Центрально-Міського району Кривого Рогу виникла масштабна пожежа.

Альона Свірідова

Нагору