Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У росії розбився літак очільника вагнерівців: серед пасажирів значиться Пригожин

У Тверській області зазнав катастрофи літак. Номер борту – RA-02795, цей літак належить ватажку російської ПВК “Вагнер” Євгену Пригожину. За даними Росавіації, Пригожин був серед пасажирів літака.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, за даними Росавіації, на борту літака, який летів з Москви до Санкт-Петербургу, мав бути ватажок ПВК Євген Пригожин. Там також заявили, що почали розслідувати авіакатастрофу.

У вагнерівських пабліках пишуть, що літак був збитий російською ППО.

За інформацією екстрених служб росії, на місці катастрофи виявили тіла 8 загиблих. У вагнерівських пабліках пишуть, що літак був збитий російською ППО. Також повідомляють, що на борту літака міг бути не тільки Пригожин, але й командир “Вагнера” Дмитро Уткін. Інші російські ЗМІ поширюють версію, що катастрофи зазнав цивільний бізнес-джет. Згодом телеканал “росія-24” повідомив про загибель і самого Пригожина.

Російські ЗМІ повідомляють, що другий літак, який належав Євгену Пригожину, розвернувся та полетів у бік аеропорту у Москві.

Губернатор Тверської області Ігор Руденя взяв на особистий контроль подію з катастрофою літака у Тверській області. Водночас пресслужба губернатора регіону повідомила, що літак, який розбився, був цивільним.

За даними Telegram-каналу Mash, одна з версій катастрофи – теракт на борту. Зараз інформацію перевіряють російські спецслужби.

Російське видання “Фонтанка”, пише, що близьке оточення не може додзвонитися до Євгена Пригожина. Хоча офіційно вагнерівські Telegram-канали його загибель поки не підтвердили.

“Фонтанка” повідомляє, що другий бізнес-джет Embrarer 600 з бортовим номером RA-02795, який також приписують авіапарку Пригожина і також рухався у бік Санкт-Петербурга, розвернувся та приземлився в московському аеропорту “Внуково”. За даними сервісу FlightRadar24, вдень 23 серпня літак полетів із Москви до Санкт-Петербурга, а потім повернувся назад. Зараз у сервісі з’явилася позначка про те, що на четвер у борту заплановано рейс до Баку.

За інформацією російського журналіста-розслідувача Андрія Захарова, Євген Пригожин дійсно сьогодні вилетів до рф з Африки разом із командним складом ПВК “Вагнер”, і “це буде диво, якщо він на іншому літаку”.

За даними російських ЗМІ, поруч із місцем падіння літака Пригожина розташований склад зберігання ракетного та артилерійського озброєння військової частини 55443. Літак могли збити комплекси ППО, які охороняли об’єкт.

Слідчий комітет рф після падіння літака порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 263 КК рф (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту). Там заявили, що, попередньо, загинули 10 осіб.

Раніше Інформатор писав про те, що Пригожин планує згорнути діяльність “Вагнера” в Україні та відправити їх в Африку та про те, як Зеленській відреагував на заколот у росії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору