Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Пригожин кинув виклик військовому керівництву рф: що відбувається на росії

23 червня, ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що регулярні війська рф атакували ракетами позиції його бійців в тилу. Після цього, Пригожин сказав, що розправиться з військовим керівництвом РФ. Таким чином ватажок вагнерівців фактично оголосив про початок перевороту у росії.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Рада командирів «Вагнера» прийняла рішення. Зло, яке несе військове керівництво РФ повинно бути зупинене. Вони нехтують життям солдатів, забули слово справедливість. Ми повернемо її. Тому ті, хто знищив наших хлопців, будуть покарані”, – сказав Пригожин.

Ватажок “вагнерівців” закликав нікому не чинити опір, тому що такі дії будуть сприйняті як загроза. За його словами, найманці знищать всі блокпости на своєму шляху та будь-яку авіацію на їх головами.

“Не ведіться на провокації. Залишайтеся у своїх домівках, та не ставайте на нашому шляху. Коли ми закінчимо почате, то повернемось на фронт. Справедливість буде встановлена”, – сказав Пригожин.

Після приголомшливої заяви Пригожина, “на зв’язок” вийшли Генерал Сергій Суровікін та Генерал-лейтенант армії рф Володимир Алексєєв. Вони записали відеозвернення до групи “Вагнер”.

“Ми пройшли важкий шлях, закликаю зупинитися, підкоритися волі президента, вирішити всі проблеми мирним шляхом”, – каже Суровікін.

Тим часом Алеєксєєв називає вчинок Пригожина “ударом в спину”.

“Які б не були у вас наміри, це удар у спину країні та президенту – більшого удару по іміджу Росії, збройним силам вигадати не можна, така провокація могла бути зроблена тільки ворогами країни”, – каже Алексєєв.

“Вагнери” не забарилися із відповіддю.

“Усі генерали, які з тремтячими руками звертаються до музикантів із закликами зупинитися вже фактично підписали собі вирок. Суд обов’язково буде”, – йдеться у повідомленні в телеграм-каналі “Вагнера”.

Не забуло міноборони рф і про ЗСУ та повідомили, що українські військові рухаються вперед на Бахмутському напрямку.

«Скориставшись провокацією Пригожина щодо дезорганізації обстановки, київський режим на Бахмутівському тактичному напрямку зосереджує на вихідних рубежах для наступальних дій підрозділи 35-ї бригади та 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ”, – написало міноборони росії.

Тим часом, в центрі москви накопичуються військова техніка. Така ситуація і в Ростові, звідки нібито, за словами Пригожина, втікав Шойгу.

Після подій, які розвиваються на росії, Міністерство оборони України в twitter написало: “”Ми постерігаємо”.

Олена Шевченко

Нагору