Кабачкове варення відрізняється ніжним, але насиченим смаком, а лимон додасть йому пікантності та невелику кислинку. Таке варення стане чудовим доповненням до вашого сніданку, а також ідеально підійде для випічки.
Рецепт смачного варення на зиму з цитрусовим присмаком, – розкаже Інформатор.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Цукор – 1 кг
- Вода – 100 мл
Спосіб приготування:
У велику каструлю налийте воду, додайте цукор і ретельно перемішайте. Розігрівайте на повільному вогні, поки цукор не розчиниться.
Кабачки помийте та наріжте кубиками. Прокрутіть лимон через м’ясорубку. Додайте все до сиропу і варіть протягом 45 хвилин, помішуючи.
Готове варення переливайте в гарячому вигляді в стерилізовані банки й закрийте їх. Переверніть догори дном, вкутайте та залиште в такому положенні до повного охолодження.
Раніше ми розповідали, як приготувати цитрусовий квас. Писали, як приготувати запіканку з сиром та яблуками на сковороді та лінивий пиріг з персиками.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок