Кривий Ріг До сайту

Молодим хазяйкам: готуємо смажений маринований перець з часником на зиму

Серпень – час готувати закрутки на зиму. Але багато з них займають безліч часу. До того ж годинами возитися у спеку, стерилізуючи банки у киплячій воді – ще те задоволення.

Реклама

Інформатор пропонує законсервувати смачнючий салат з болгарського перцю, який готується швидко, не потребує стерилізації й подобається майже всім

Смажений перець, маринований з часником

Реклама

Продукти

Приготування

  1. Перець миємо та обсушуємо, хвостики не зрізаємо!
  2. У сковороду наливаємо олію, розігріваємо і викладаємо перець.
  3. Під час смаження солодкі перці необхідно накрити кришкою, тому що вони починають сильно “стріляти”.
  4. Смажимо їх з кожного боку до рум’яної скоринки.
  5. Нарізаємо часник та кріп. Плюс гіркий перчик кільцями, якщо любите.
  6. Обсмажений з усіх боків перець перекладаємо в стерильну банку шарами, пересипаючи кропом та часником.
  7. Потім додаємо в півлітрову банку: 1 чайну ложку солі, стільки ж оцту і дві чайні ложки цукру. У літрову відповідно вдвічі більше.
  8. У банку заливаємо окріп і відразу ж закручуємо стерильними кришками. Перевертаємо банки та укутуємо до повного остигання!
  9. Кожну банку готувати окремо! Щоб перець не встигав охолонути. Зберігаю в коморі чи підвалі! Смажений перчик на зиму готовий.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати маринований болгарський перець на зиму та про те, як приготувати салат на зиму “Парамоніха“.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Реклама