Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Рецепт кабачків зі смаком шашлику: готуємо закрутки на зиму

Сезон кабачків у самому розпалі, встигніть запастися ними й на зиму. 

Інформатор пропонує вам приготувати кабачки за смаком схожі на шашлик. Аромату диму звісно не буде, але холодною зимою зможете відчути себе як на шашликах.

Інгредієнти:

кабачки 3 кг,

цибуля 4 шт,

часник 2 головки,

приправа для шашлику 1 упаковка,

сіль 1,5 ст. л.,

цукор 3 ст. л.,

перець 1,5 ч. л.,

оцет 75 мл,

рослинна олія 75 мл.

Приготування:

Кабачки промиваємо під проточною водою, якщо вони немолоді – очищаємо їх і вирізаємо м’якоть із насінням. Нарізаємо їх середніми кружальцями. Перекладаємо в миску і заправляємо олією.

Ретельно розігріваємо сковороду та обсмажуємо кабачки з обох боків до рум’яної скоринки, потім перекладаємо на тарілку, щоб вони охололи.

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.

Змішуємо в мисці обсмажені кабачки, цибулю, часник, додаємо до них сіль, цукор, перець, а також приправу для шашлику. Наприкінці заправляємо оцтом і акуратно перемішуємо руками.

Накриваємо овочі плоскою тарілкою, а згори ставимо щось важке, щоб кабачки були під пресом. Залишаємо їх на півдня (7-8 годин) або прибираємо в холодильник без преса на всю ніч.

Тим часом підготуємо банки та кришки – промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом. Витираємо насухо.

Через зазначений проміжок часу перекладаємо замариновані кабачки у чисті банки, зверху заливаємо соком, який вони пустили.

Закриваємо банки кришками та стерилізуємо у великій каструлі на вогні. Для цього ставимо її на плиту, на дно кладемо рушник чи марлю. Викладаємо в неї банки з кабачками, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 40-45 хвилин після закипання води. Потім герметично закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і чекаємо на повне охолодження. Приблизно за добу прибираємо банки на зберігання у прохолодне темне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Олена Шевченко

Нагору