Квас із цитрусами — це смачний, корисний, ферментований, багатий на пробіотики напій. Традиційно його готують з бородинського хліба, злакових або навіть буряку, але ми вирішили, що цитрусові — це саме те, що треба для літа.
Рецепт квасу для спекотних днів, – Інформатор.
Інгредієнти:
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Мед – 100 г
- Цукор – 50 г
- Родзинки – 30 г
- Мʼята – 1 шт.
- Вода – 2 л
Спосіб приготування:
Воду доведіть до кипіння й охолодіть. Родзинки замочіть у теплій воді на 15 хвилин, потім промийте. Лимон і апельсин помийте, розріжте навпіл і витисніть із них сік. З лимонної шкірки натріть цедру.
У воду додайте сік цитрусових, мед, цукор і лимонну цедру. Ретельно перемішайте напій, накрийте і дайте настоятися 1-2 доби.
Потім процідіть квас через марлю, перелийте в банку або пляшку. Додайте родзинки, закрийте кришкою і поставте в холодильник на кілька годин для повного охолодження.
Перед подачею розлийте готовий квас у склянки і прикрасьте листочками м’яти!
Раніше ми розповідали, як приготувати обрядовий напій «Варена». Писали, як приготувати полуничний лимонад та консервоване мохіто з аґрусу на зиму.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок