Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні заборонили використовувати медпрепарати, через які ймовірно померла дитина у Дніпрі

У Дніпровській Міській багатопрофільній клінічній лікарні матері та дитини ім. М. Ф. Руднєва сталася надзвичайна ситуація. Після проведених операцій стан десятьох пацієнтів, серед яких п’ятеро дітей погіршився. Одна дитина померла. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на МОЗ України,  тоді на партію підозрюваних у побічній дії препаратів було накладено карантин та вилучено з обігу в медзакладі. Також Держлікслужба провила власне розслідування.

Наразі Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонила реалізацію та застосування декількох партій медичних препаратів, які ймовірно спричинили тяжкі побічні реакції під час проведення операцій. Мова про три найменування медпрепаратів.

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я створило комісію з залученням експертів, фахівців Держлікслужби, департаменту фармаконагляду Державного експертного центру МОЗ України, а також надало доручення Центру контролю та профілактики хвороб Дніпропетровської області для вивчення всіх фактів, які призвели до трагічної ситуації. Комісія представить свої висновки, після чого буде вжито відповідні заходи.

На час роботи комісії у лікарні не проводяться планові оперативні втручання. Ведеться лише амбулаторний прийом.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області трирічна дитина випала з вікна та померла та про те, що дворічна дитина отруїлася грибами у Дніпропетровській області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору