Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Через побічну дію наркозу у лікарні Дніпропетровської області померла 11-річна дитина

У Дніпровській Міській багатопрофільній клінічній лікарні матері та дитини ім. М. Ф. Руднєва сталася надзвичайна ситуація. Після проведених операцій стан десятьох пацієнтів, серед яких п’ятеро дітей погіршився. Одна дитина померла. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на МОЗ України, пацієнти отримали тяжку побічну реакцію на медичні препарати, які застосовувалися під час проведення оперативних втручань. Попередньо, йдеться про медпрепарати для внутрішньовенного наркозу.

Відомо, що медичні препарати лікарня закуповувала самостійно, а не отримувала через централізовані закупівлі. В лікарні тривають слідчі дії. Працює відповідна комісія та правоохоронці.

Постраждалих пацієнтів переведено до інших медичних закладів, де їм надається необхідна медична допомога.

Станом на зараз відомо про 11 постраждалих, серед них — 5 дорослих та 6 дітей.

На жаль, одну дитину врятувати не вдалося. Напередодні вночі 11-річний хлопчик помер.
Наразі 5 дітей переведено до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні. Їх стан середньої тяжкості.

На партію підозрюваних у побічній дії препаратів накладено карантин та вилучено з обігу в медзакладі. Також Держлікслужба проводить власне розслідування, за результатами якого прийматиме відповідні управлінські рішення.

Раніше Інформатор писав про те, що 2-річна дитина отруїлася грибами у Дніпропетровській області та про немовля, яке загинула через необережність у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору