Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як краще пройти військово-лікарську комісію: пояснення лікаря

Всі чоловіки, яких планують призвати до лав ЗСУ, мають пройти військово-лікарську комісію. Останнім часом почастішали випадки, коли придатними до служби визнаються чоловіки навіть з дуже важкими діагнозами, тому висновок медкомісії відіграє ключову роль при мобілізації в армію.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Про те, як краще пройти ВЛК, розповів військовий лікар Тарас у коментарі виданню “Апостроф”.

За його словами, раніше чоловіки проходили ВЛК лише при військкоматах, медзакладах при Міноборони, СБУ тощо.

Вже з 1 серпня почав діяти законопроєкт №9154. Відповідно до нього, чоловіки можуть проходити військово-лікарську комсію у державних та комунальних медзакладах.

Відтак, будь-який чоловік, може оперативно, ретельно та фахово пройти ВЛК у всіх необхідних лікарів, а після її проходження прийти до військкомату з усіма необхідними довідками. При цьому корупційні ризики значно зменшуються.

Військовозобов’язаним найкраще проходити військово-лікарську комісію у цивільних медустановах. По-перше, там можна зробити все це ретельно, без поспіху. По-друге – це виключає корупційний тиск з боку керівництва військкомату. А потім уже прийшов у ТЦК, там усі підготовлені висновки лікарів переглянули, і – печатка: придатний чи непридатний, – пояснює лікар.

Чоловіка визнали придатним до служби з важкими хворобами

В Івано-Франківській області визнали придатним до служби у рядах ЗСУ 54-річного чоловіка з прогресуючим цирозом печінки та гострою гіпертонією. Чоловік мав з’явитися у військкомат у зазначений термін, але не зробив це через хвороби. У ході судового засідання, йому замінили 4 роки ув’язнення на 2 роки іспитового. Суд врахував медичні висновки про хвороби українця, а також те, що чоловік доглядав за двома сестрами пенсійного віку.

Раніше ми розповідали, хто має право служити за місцем проживання. Писали, хто зі студентів має право на відтермінування та кого можуть одразу відправити на фронт та скільки навчають тих, хто без досвіду.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору