Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Tesla, яку продали на автозапчастини у США, надіслала повідомлення колишньому власнику з-під Кривого Рогу

Сучасні технології зробили небезпечними звичні для нас автомобілі, ноутбуки та навіть холодильники й телевізори. Під’єднані до мережі інтернет, вони можуть багато розказати про своїх власників, навіть у розібраному стані. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на американський телеканал CNBC, автомобіль Tesla Model X, проданий його власником на запчастини, несподівано почав надсилати сповіщення з України. Його бортовий комп’ютер опинився на півдні Дніпропетровської області, тобто поблизу Кривого Рогу. За допомогою  цього пристрою з’ясувалося, нові власники в Україні досі використовують його підключений додаток Spotify, щоб слухати, зокрема, пісні репера Drake.

Пост американця про “розумну” Tesla став популярним.

Бортовий комп'ютер Tesla опинився тут

Бортовий комп’ютер Tesla опинився тут

Оскільки сучасні гаджети можуть зберігати інформацію про особисті дані власників, вони становлять загрозу для цих людей, адже зможуть надати зловмисникам історії подорожей, телефонні номери та таке інше.

Співробітники служби підтримки Tesla порадили колишньому хазяїну машини від’єднати автомобіль від свого облікового запису та надіслали йому інструкції на електрону пошту. Від’єднання облікового запису від бортового комп’ютера обмежить доступ до підключених застосунків, проте нові власники все ще зможуть отримати дані із загальної електроніки.

Раніше Інформатор писав про те, що державні органи України зазнали кібератаки та про те, що російські хакери розсилають небезпечні електронні листи українцям.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору