В’ялені баклажани — це смачна і ароматна закуска до м’яса і сирів. Для її приготування потрібно висушити і законсервувати «синенькі».
Рецепт смачних баклажанів з насиченим смаком для всієї родини, – розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- Баклажан – 1 кг
- Олія соняшникова – 100 мл
- Сіль кам’яна – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник, зубчики – 4 шт.
- Розмарин, гілочка – 2 шт.
- Прованські трави – 10 г
Спосіб приготування:
Баклажани середнього розміру помийте і наріжте кружальцями товщиною 1 см. Посипте їх сіллю і залиште на 1 годину. Потім промийте і обсушіть.
Деко застеліть пергаментом, змастіть олією і викладіть на нього кружальця баклажанів. Посипте їх сіллю, перцем, прованськими травами і побризкайте олією.
Помістіть їх в духовку, розігріту до 100°С, на 3 години, залишивши дверцята причиненими. Після того дістаньте баклажани з духовки і дайте їм охолонути.
Часник почистьте і дрібно наріжте. Розмарин помийте і обсушіть. На дно контейнера налийте трохи олії, покладіть пів гілочки розмарину і викладіть шар баклажанів. Посипте їх приправою і полийте олією. Шари повторіть, поки не закінчаться інгредієнти.
Контейнер закрийте і поставте в холодильник. Через 1 тиждень закуска буде готова!
Раніше ми розповідали, як приготувати маринований болгарський перець з медом. Писали, як приготувати літні курячі котлетки з кабачком та курячі мафіни з сиром.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок