Серпень – пора консервації, коли майже кожна господиня намагається зробити запаси на зиму зі всіляких овочів та фруктів. Але страшне слово “стерилізація” відлякує деяких жінок від цього захопливого й корисного процесу.
Реклама
Інформатор пропонує рецепт маринованого перцю, стерилізувати який не треба.
Перець болгарський маринований з медом.
Реклама
Продукти
1,5 кг болгарського перцю
-0,5 стакана меду
Реклама
-100 мл оцту
-1 л води
-0,5 склянки соняшникової олії
Реклама
-1 столова ложка солі
Приготування
- Розчинити мед у воді. Додати сіль і олію. Перемішайте. За бажанням можна замінити мед цукром.
- Розчинити мед у воді. Додати сіль і олію. Перемішайте. За бажанням можна замінити мед цукром.
- Перелийте медову суміш в каструлю і поставте на вогонь. Проваріть овочі на помірному вогні 2-3 хвилини.
- Влийте оцет і перемішайте.
- Зніміть каструлю з вогню. Розкладіть перець в стерилізовані банки і закрийте кришками. Накрийте банки ковдрою і дайте їм охолонути 12 годин.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати болгарський перець, фарширований курятиною та про те, як приготувати салат на зиму “Парамоніха“.
Реклама
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова