Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Сезон закруток: готуємо овочевий салат на зиму

Ароматний овочевий салат буде приємною згадкою про літо в холодну зимову пору. А ще чудовою закускою до будь-якої страви.

Щоб навіть взимку не відмовляти собі у вітамінах, Інформатор ділиться з вами рецептом, де гармонійно поєднується простий і корисний овочевий набір.

Інгредієнти:

Помідори (сливка) – 2 кг.

Перець солодкий – 1,5 кг.

Цибулька – 1 кг.

Морква – 1 кг.

Цукор  – 4 ст.л

Сіль – 2 ст.л

Олія – 150 мл.

Оцет -100 мл.

Перець духм’яний та гвоздичка (по бажанню)

Приготування:

Всі овочі нарізати (з помідорів знімаємо шкірку), змішуємо, додаємо сіль, цукор, оцет та олійку. Прогріваємо салат майже до закипання.

Банки – 0.5 підготувала, вимила содою та простерилізувала (завжди роблю)

Заповнила баночки, на дно покласти 1 шт. перцю та 1 шт. гвоздики, накрила кришками і стерилізуємо 15 хв. Перегорнути та укутати на ніч.

Олена Шевченко

Нагору