Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи вистачить грошей у держави для доплат військовим? Коментар Олександра Охріменка

Уряд ухвалив постанову, про доплати військовослужбовцям, правоохоронцям і рятувальникам. Економіст Олександр Охріменко вважає, що гроші на це в бюджеті з’явились завдяки відміні низки податкових пільг.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

“Уряд вирішив повернути доплати військовим: 30, 60 та 100 тисяч в залежності від того, де військовий знаходиться. Це стало можливим, тому що ситуація зі збором податків покращилась. Після скасування податкових пільг надходження до бюджету збільшились, тому виникла можливість повернути доплати захисникам. Гроші є!” – сказав Олександр Охріменко.

Як зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, всі, хто залучений до захисту України, отримуватимуть доплати під час війни. Їх розмір наступний:

“На час дії воєнного стану розмір доплат становитиме 30 тисяч грн щомісяця. Для осіб, які здійснюють оперативне управління військовими частинами й підрозділами на відстані, доплати можуть становити 50 тисяч грн. А для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях — 100 тисяч грн”, – заявив прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль повідомив, що уряд ухвалив щомісячні доплати для строковиків і курсантів у розмірі 6 тисяч гривень і 2,35 тисячі гривень відповідно. 28 червня, парламент ухвалив у другому читанні та в цілому законопроєкт №9342 про доплати військовим у розмірі 30-100 тис. грн щомісячно.

Раніше ми розповідали, Верховна Рада проголосувала за додаткові доплати військовим та збільшення відпустки.Писали, який розмір виплат для військових ухвалив уряд.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору