Кривий Ріг До сайту

Осінь на порозі: коли українцям чекати перших заморозків

На календарі останній місяць літа. Більшість українців вже замислюється про осінь. Багатьох цікавить, чи довго протримається тепло та коли чекати перших заморозків.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на відомого народного синоптика Володимира Деркача, у вересні українців будуть чекати так звана “температурна гойдалка “, тобто помірне тепло стане мінятися на похолодання та навпаки.

У другій половині місяця людей порадує перше, коротке бабине літо. Після цього разом з дощами прийде похолодання. Але у другій половині вересня знову з’явиться сонечко, а разом з ним й тепло. Наступить друге бабине літо.

Реклама

Початок жовтня принесе в Україну перші, поки ще лише нічні. заморозки. Вдень ще буде тепло.

Третього потепління з майже літньою погодою треба чекати у другій половині жовтня. Хоча температура вночі опускатиметься все нижче, але заморозків в цей період не очікується.

Листопад почнеться з дощів. Температура повітря вдень буде трохи вищою за 0° C, а вночі часто буде невеликий “мінус”. У середині місяця знову потепління й практично без опадів.

Реклама

Третя декада листопада продовжить тенденцію до гарної погоди: температура повітря вдень буде вище від 0, а от вночі все частіше траплятимуться заморозки (не щодня). Опадів не передбачається.

“Вже десь із середини цієї декади температура повітря почне знижуватись, з’являться опади, інколи у вигляді мокрого снігу. Та все ж це ще не зима, а тільки її невелика репетиція” – підсумував прогноз Володимир Деркач.

Раніше Інформатор писав про те, що Антарктида вкрилася кольорами Барбі та про те, , як “цвіте” сніг на антарктичній станції “Академік Вернадський”.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Джерело: TELEGRAF

Альона Свірідова

Реклама