Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

О. Вілкул: З дотриманням усіх норм безпеки, після сертифікації укриттів ДСНС, у Кривому Розі працюють вже 65 дитячих садочків, які відвідують майже 3000 дітей

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів виїзну нараду з питання роботи дошкільних закладів в режимі офлайн.

Олександр Вілкул підкреслив: «З дотриманням усіх норм безпеки відновлюємо роботу дитячих садочків.  Зараз працює вже 65 садочків, поступово кількість закладів збільшується. Ще два садочки, де робили укриття, запрацювали у Покровському районі. Вже працює 210 чергових груп, їх відвідують майже 3000 малюків. Станом на зараз місця є, тож батьки можуть записати своїх дітей у найближчий відкритий садочок. Ми не зупиняємося і продовжуємо роботу в цьому напрямку, оскільки розуміємо, що більшість батьків працюють і бажають відправити своїх дітей до садочків».

У Покровському районі вже відкрито 14 дошкільних  закладів, у яких  обладнані  укриття і вони отримали  дозвіл  від ДСНС.

У дитячому садочку, де проводилася нарада, коштом міського бюджету в укритті виконані всі необхідні роботи, починаючи від улаштування вентиляції, заміни трубопроводів, облаштування санвузлів, оновлено каналізаційну систему та виконані електромонтажні роботи.

«Війна змінила життя кожного з нас. Разом ми долаємо нові виклики, вчимося жити в реаліях  воєнного стану і на перший план  виходить безпека дітей.  Тож, коли постало питання про роботу дитячих садків, то основною умовою  для  того, щоб заклад працював, було саме наявність найпростішого укриття. Ми ретельно проаналізували всі дошкільні заклади – у переважній більшості садочків сховищ  взагалі не було. Фактично, роботу з облаштування  укриттів  ми розпочинали з «нуля». Також, відповідально підійшли і до вікової категорії малюків, які відвідуватимуть садочки. Розпочали поетапно – з 4-х до 6-ти років. Потім, коли відпрацювали всі алгоритми – з 3-х років. Ми добре розуміємо,  наскільки актуальним для  працюючих  батьків є питання на кого залишити вдома дитину. Традиційно, на літо малечу відправляють до бабусь-дідусів, але вже на осінь діти повернуться додому. Тому, ми не припиняємо роботу з облаштування укриттів і кількість відкритих садочків буде розширюватися», –  наголосив Олександр Вілкул.

Протягом двох місяців буде відкрито ще 22 дитячих садочки, ремонтні роботи в укриттях тривають.

Валентина Дроздова, директор закладу, зазначила: «Ми дуже чекали на відновлення роботи нашого садочка. Понад рік не бачили своїх вихованців. Зараз відкрили 4 чергові групи для дітей віком від 3 до 7 років. Заклад відвідують також вихованці сусідніх садочків. У середньому, до 45 дошкільнят щоденно. Дуже вдячні керівництву міста та Раді оборони за підтримку й допомогу і можливість повернутися до улюбленої роботи!».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору