Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Онлайн чи офлайн: як будуть навчатися українські діти з 1 вересня

До початку нового навчального року в Україні залишилося менш ніж місяць.  У Міністерстві науки України все ж розробляють план щодо належних умов, щоб це стало можливим. Таку інформацію підтвердив очільник МОН.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, Міністр освіти України Оксен Лісовий Оксен Лісовий зазначив, що дуже багато учнів хоче повернутися до офлайн-навчання. Зараз, підкреслив міністр, МОН працює над тим, щоб забезпечити учнів належними умовами, щоб це стало можливим. В першу чергу, йдеться про безпеку навчальних закладів.

За словами Оксена Лісового, в Україні онлайн-навчання триває вже три роки. Це значить, що є учні, які три роки тому прийшли до школи, але досі не сиділи за партами. Також це складно психологічно для підлітків, вважає міністр, оскільки вони дуже довго живуть без спільноти однолітків. Тобто, не було набуття важливих вмінь для дорослого життя та досвіду дружби, першого кохання тощо.

Природно, що дуже багато людей хочуть повернутися до очного навчання. Наше завдання, як Міністерства освіти та науки, забезпечити тим, хто готовий і хоче повернутися, всі можливості для цього. Але безпекові умови передусім”, – підкреслив Міністр.

Оксен Лісовий також повідомляв про підготовку модернізації системи освіти в Україні. За його словами, планується скоротити кількість предметів: деякі з дисциплін замінять стислими курсами. При цьому низку уроків хочуть осучаснити. Наприклад, уроки праці.

“Сьогодні діти у школі можуть збирати FPV-дрони. 3D-принтінг доступний для підлітків. Цим усім треба володіти. Треба відходити від моделі уроків праці, коли дівчатка – це швейні машинки та каструльки, а хлопчики йдуть на лобзики”, – сказав посадовець.

Раніше Інформатор писав про те, на які спеціальності збільшили держзамовлення та про те, що оприлюднили умови вступу до вишів в Україні у 2023 році.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору