Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Залишки солодкі: готуємо єврейський овочевий кугель

Викидати їжу, особливо у наш важкий час, неприпустимо. Але що робити, коли у кошику з овочами залишилися пара картоплин, пара морквин та такі вже набридли кабачки чи цукіні? Бігти у магазин? Навіщо! У такому разі збираємо всі ці залишки та готуємо на вечерю єврейський овочевий кугель. І продукти не пропадуть, і сім’я буде ситою та задоволеною.

Як повідомляє Інформатор, кугель відноситься до традиційної єврейської кухні. Ця страва чимось подібна до запіканки. Готується вона за принципом класичного англійського пудингу – все, що залишилося від сніданку чи обіду подрібнюється, перемішується і заливається яйцем.

Овочевий кугель

Продукти

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цукіні – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4зубчики.
  • Яйце – 3 шт.
  • Оливкове масло – 4 ст.л.
  • Мелені сухарі – 3 ст.л.
  • Сухий базилік – 1/4 ч.л. ( чи інші улюблені спеції)
  • Петрушка – 1 ст.л.
  • Сіль, чорний перець – за смаком.

Приготування

  1. Почистити картоплю, цибулю, моркву та часник. Цукіні вимити.
  2. Часник дрібно нарізати, інші овочі натерти на крупній тертці.
  3. Змішати овочі з сухарями, яйцями, петрушкою, базиліком, сіллю і перцем до густого стану.
  4. Перекласти овочеву масу в змащену маслом форму, розрівняти поверхню, полити олією і запікати 50-60 хвилин при 180 градусів, до хрусткої скоринки.

Подавати до столу гарячим.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати рагу за рецептом Мерилін Монро та щуку за рецептом Миколи Гоголя.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору