Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо біляші на кефірі з курятиною 

Біляші на кефірі з курятиною — це ніжне тісто, приготоване на кефірі, у поєднанні з курячим фаршем. Добре засмажене тісто з ніжною і соковитою м’ясною начинкою переносить у щасливе дитинство. Порадуйте себе цими золотистими біляшами з курятиною прямо зараз.

Рецепт смачних біляшів, – розповість Інформатор.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Кефір – 400 мл
  • Сіль – 5 г
  • Сода харчова – 15 г
  • Цукор – 15 г
  • Яйця курячі – 3 шт.

Для начинки

  • Курячий фарш – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія соняшникова – 150 мл

Спосіб приготування:

Для тіста у миску налийте кефір, додайте сіль, цукор, соду, яйця і перемішайте до однорідного стану.

Додавайте порціями, весь час перемішуючи, просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Залиште його відпочити на 10 хвилин.

Цибулю почистьте, дрібно наріжте і обсмажте у 20 мл олії до золотистості. Додайте її у фарш, посоліть, поперчіть і вимішайте.

Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Налийте столову ложку тіста, викладіть посередині трохи начинки, зверху налийте ще ложку тіста. Смажте, поки нижня частина не зарум’яниться, потім переверніть лопаткою на другий бік. Накрийте кришкою і смажте, поки не зарум’яниться друга сторона.

Викладіть готові біляші на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. Подавайте біляші з курятиною гарячими.

Раніше ми розповідали, як приготувати котлети з кабачків. Писали, як приготувати запечену м’яту картоплю та картопляні оладки із сиром.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору