Кажуть, що людина по-справжньому одинока, коли у липні ніхто не запропонує йому кабачків. Влітку цих овочів дійсно багато, а оскільки вони ще й дуже корисні, не готувати з них різноманітних страв буде справжнім гріхом.
Інформатор пропонує на вечерю легкі для шлунка, але дуже смачні котлети з кабачків.
Продукти
– 1 кабачок;
– 2 картоплини;
– 1 морква,
– 100 г сиру сулугуні;
– кілька хвостиків зеленої цибулі;
– 2 яйця;
– сіль і чорний мелений перець (за смаком);
– 1 зубчик часнику;
– 2 столові ложки манної крупи;
– олія соняшникова рослинна.
Приготування
Візьміть кабачок і натріть його на грубій тертці. Викласти в сито, трохи посолити і перемішати. Дайте кабачкам просочитися 15 хвилин.
Дві великі картоплини очищаємо від шкірки і пропускаємо через тертку з великими отворами, злийте зайву рідину і покладіть у глибоку миску.
Після цього також протріть моркву через тертку з великими отворами. Покладіть його поверх картоплі, потім додайте відціджені кабачки.
Розбийте в миску яйце, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком і дрібно нарізаний ножем часник. Змішайте інгредієнти до однорідності.
Нарешті додайте дві столові ложки манної крупи і дуже добре перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і дайте суміші «відпочити» на столі 20 хвилин.
З отриманої маси сформувати котлетки й обсмажити їх на сковороді з розігрітою олією до золотистого кольору з двох сторін (приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку).
Вийміть овочеві котлети на тарілку і насолоджуйтеся ними під улюбленим соусом.
Раніше Інформатор писав про те, як законсервувати кабачки з кетчупом Чілі та про те, як приготувати мариновані кабачки з вишнями.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова