Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Бюджетна страва: готуємо картопляні оладки із сиром 

У вас залишилося картопляне пюре? Є ідеальний вихід! Приготуйте картопляні оладки із додаванням твердого сиру. Смажте їх на вершковому маслі, щоб оладки мали ніжний присмак.

Ви можете взяти будь-який твердий сир, який маєте в холодильнику, – пояснює Інформатор.

Інгредієнти:

Основні

  • Картопля – 1 кг
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1/3 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
  • Сир чедер – 200 г
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 г

Для подачі

  • Сметана 20% – за смаком

Спосіб приготування:

Очистьте цибулю та подрібніть. Натріть сир.

У середній мисці змішайте 2 склянки картопляного пюре, яйце, борошно, цибулю, сир, сіль та перець.

Тісто може бути липким, але має тримати форму. Якщо тісто дуже липке або розтікається, додайте ще борошна по столовій ложці за раз, поки не досягнете бажаної текстури.

Підготуйте посуд, в який будете викладати готові оладки. Для цього накрийте велику плоску тарілку декількома паперовими рушниками.

Розігрійте вершкове масло у великій сковороді на середньому вогні.

Злегка змочіть руки, щоб картопляне тісто не прилипало. Наберіть столову ложку з гіркою тіста і сформуйте в руках оладки завтовшки 1 см.

Смажте оладки по 3-4 хвилини з кожного боку, поки вони не підрум’яняться і не стануть хрусткими.

Готові оладки перекладіть зі сковороди на тарілку з паперовими рушниками.

Раніше ми розповідали, як приготувати салат з баклажанами й куркою. Писали, як приготувати ковбаски, запечені під тістом та салат на вечерю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору