Баклажани із соковитими помідорами, ароматним часничком і майонезом — класичне поєднання для салату. Але ми пропонуємо збагатити рецепт вареною курячою грудкою, щоб отримати поживну й багату білком самодостатню страву.
Покроковий рецепт смачного салату, – розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник, зубчики – 2 шт.
- Майонез 72% – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка, гілочка – 20 г
Спосіб приготування:
Одне велике куряче філе відваріть до готовності. Дайте вистигнути до кімнатної температури. Поріжте кубиками.
Поки вариться філе, один дуже великий чи два менших баклажани наріжте крупними кубиками, посипте сіллю та залиште на 20 хвилин, щоб стекла гіркота. Промийте під проточною водою, промокніть паперовими рушниками.
Викладіть баклажани на застелене пергаментним папером деко, збризніть оливковою олією та поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Запікайте, поки вони не стануть м’якими й золотавими. Стежте, щоб не пригоріли й не почали розлазитися. Готовим баклажанам дайте вистигнути до кімнатної температури.
Два середньо-великі помідори наріжте такими ж кубиками, як баклажани. Цибулю наріжте пір’ям або напівкружальцями. Петрушку подрібніть, часник пропустіть через прес.
У глибокій салатниці змішайте куряче філе, помідори, баклажани, цибулю, петрушку, часник, заправте майонезом, сіллю й перцем до смаку. Дайте салату постояти 30 хвилин у холодильнику та подавайте.
Раніше ми розповідали, як приготувати хот-доги в лаваші. Писали, як приготувати ковбаски, запечені під тістом та салат на вечерю.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок