Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Не на часі – так не на часі”: міськрада Кривого Рогу відмінила тендер на реконструкцію проспекту Гагаріна на 800 мільйонів гривень

“Зрада” відміняється. У Кривому Розі скасували тендер на реконструкцію площі 95-го кварталу та проспекту Гагаріна вартістю понад 800 мільйонів гривень. Ремонтні роботи були розраховані на декілька років і охоплювали весь проспект Гагаріна та кільце на Автовокзалі.

У Кривому Розі великого розголосу набув тендер на сайті Рozorro, згідно з яким, 831 519 396 гривень мали виділити на реконструкцію дороги по проспекту Гагаріна. 21 липня, тендер скасували, а директор Департаменту інфраструктури та розвитку міста Іван Карий, прокоментував ситуацію, передає Інформатор.

“Відразу скажу, що тендер скасовано ще минулого тижня за рішенням керівництва міста. Ну гаразд, не на часі – так не на часі. Так, тендер було проведено на весь проект, але фінансування на весь проект не було передбачено. І це проект реконструкції не тільки дороги. До нього входить площа 95-го кварталу, площа Героїв Кривбасу (кільце Автовокзалу) – фактично третина ділового центру міста”, – йдеться у повідомленні на сторінці ДРІМ у facebook.

Також Карий додав, що планувалося реконструювати не лише “три кілометри дороги на проспекті Гагаріна а 800 мільйонів”, а й тротуари, провести повну заміну мереж водо- та теплопостачання, водовідведення, зливової каналізації, електропостачання, газових та інших комунікацій. Крім того планувалося облаштувати нові контактні мережі тролейбусів, розширення проїжджої частини за рахунок облаштування нових заїзних «кишень» для тимчасової стоянки, розширення заїздів на прилеглі вулиці, встановлення нових зупинок громадського транспорту, облаштування смуг озеленення, облаштування технічних засобів організації дорожнього руху та камер відеонагляду, заміна світлофорних об’єктів на шести перехрестях, в тому числі заходи по створенню доступності для маломобільних груп населення.

“Згадайте проспект 200-річчя Кривого Рогу, вул. Едуарада Фукса та проспект Південний – це лише мала частина того, що мало бути на проспекті Гагаріна. І бути не зараз, а протягом кількох років”, – додав Іван Карий.

Раніше Інформатор розповідав, що в Україні виділили 33 мільйони гривень на створення комедійного серіалу. Також ми писали, що у Кривому Розі продають будівлю Головпоштамту.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору