Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі продають будівлю Головпоштамту

Інформація про продаж будівлі Головпоштамту на проспекті Поштовий у Кривому Розі, з’явилася на сайті електронної системи публічних закупівель ProZorro. Слід зазначити, що криворізький Головпоштамт – це пам’ятка архітектурної спадщини. Загальна площа – 3503 метрів квадратних, а ціну встановили – трохи більше 9 мільйонів гривень. 

Повідомляє Інформатор.

Вказано, що будівля поштамту, потребує ремонту. Всередині збереглася ліпнина на стінах і старовинний фасад.

Є закон про охорону культурної спадщини. Відповідно до цього закону, не підлягають приватизації взагалі лише пам’ятки археології. Решта пам’яток культурної спадщини можуть перебувати, як у державній, такі  в комунальній чи приватній власності. Відповідно до цього закону, пам’ятка може бути продана за наявності згоди відповідного органу охорони культурної спадщини.

Основною умовою продажу таких об’єктів є укладення майбутнім власником з відповідним органом культурної спадщини попереднього договору-згоди на укладання в майбутньому договору про охорону об’єкта культурної спадщини. Інакше кажучи, подаючи заяву на участь в аукціоні, покупець повинен дати погодження, що готовий укласти договір про охорону пам’ятки.

“Після проведення аукціону та оголошення його результатів здійснюватимуться передбачені законодавством заходи щодо отримання дозволу на продаж від органу охорони культурної спадщини”,- йдеться в оголошенні на аукціоні.

Ліпнина і вітражне скло

Задній двір Головпоштамту

Прибудова Головпоштампту

Вигляд будівлі всередині

Раніше ми показали, як виглядали вулиці Кривого Рогу на початку 20 століття. Також ми писали про руїни, які залишилися від “Коксохіму”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору